Specat e djegës, të jashtëzakonshëm për shëndetin…

Specat djegëse ndihmojnë kundër migrenës dhe dhimbjes se kokës. Studimet tregojnë se specat djegës mund të ofrojnë lehtësim te dhimbjeve nga migrena dhe sinoziti. Capsaicina është kimikat që i bën specat të jenë djegës.

Marketing

Ajo është e njohur se pengon një neuropeptide kyç, substancën P që është çelësi i transmetimit të dhimbjeve në tru.

Specat djegës parandalojnë dhe lehtësojë sinozitin, pasi nxitin sekrecionet që ndihmojnë në pastrimin e mukozës nga hunda. Ato gjithashtu përmbajnë veti antibakteriale që ndihmojnë për të luftuar infeksionet kronike të sinozitit. Specat djegës, po ashtu, luftojnë kancerin.

Capsaicina, jo vetëm shkakton djegie në gjuhë, por ajo gjithashtu drejton qelizat e kancerit të prostatës për të vrarë veten.

Marketing