Studim: Valët e nxehta do të jenë të shpeshta dhe të fuqishme

Shkalla e vdekshmërisë për shkak të valëve të të nxehtit të rritet për 2.000 për qind në disa pjesë të botës deri në vitin deri në 2080, tregojnë rezultatet nga studimi i publikuar në revistën PLOS Medisin.

Marketing

Shkencëtarët një kohë të gjatë paralajmërojnë se ndryshimet klimatike do të sjellin kushte më ekstreme kohore në mbarë botën, nga valë të nxehta deri në uragane.

Autorët theksojnë se studimi më i madh deri më tani i cili e hulumton vdekshmërinë nga valët e të nxehtit, për të cilat paralajmërojnë se do të përforcohet intensiteti.

“Valët e nxehta të ardhshme do të jenë më të shpeshta, më të fuqishme dhe do të zgjasin shumë më gjatë”, thotë profesor Juning Guo nga Universiteti Monash në Austri.

Studimi i ri ka përfshirë 20 vende në katër kontinente dhe autorët konkluduan se rritja e vdekshmërisë ka shumë gjasa të jetë në Ekuator.

Marketing