Trump shpall gjendje të jashtëzakonshme në Kaliforni pas zjarrit të madh

Shtatë persona kanë mbetur të vdekur pas zjarrit që ka kapluar Kaliforninë, duke detyruar mijëra persona të ikin nga shtëpitë e tyre.

Marketing

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump ka udhëtruar të krijohet fondi për të ndihmuar zonat e prekura nga zjarri.
Shtëpia e Bardhë raportoi se Trump ka urdhëruar ndihmë nga autoritetet për t’ju dalë në ndihmë atyre që janë prekur nga zjarri i madh.

Kalifornia është përfshirë nga zjarr i madh gjatë këtij viti. Gjithsej 14 shtete kanë raportuar përfshirje nga zjarri, duke përfshirë Floridën dhe Teksasin.