Zaev: Pajtimi në mes vendeve ndërluftuese është reflektuar në BE

Kryeministri Zoran Zaev në shënimin e tij të urimit për përvjetorin e përfundimit të Luftës së Parë Botërore, tha se pajtimi i palëve ndërluftuese ishte personifikuar në Bashkimin Evropian.

Marketing

“Evropa dhe bota e kujtojnë këtë ngjarje, sepse lufta traumatizoi dhe lanë plagët e thella për të gjithë njerëzit. Fatkeqësisht, më 11 nëntor 1918 nuk u ndaluan luftërat në Evropë. U deshën një konflikt tjetër botëror për të arritur një pajtim përfundimtar në mes palëve ndërluftuese.

Sot ai pajtim është reflektuar në Bashkimin Evropian, një aleancë e vendeve të mësuarit nga e kaluara, përcaktohen përmes bashkëpunimit dhe besimit reciprok për të ndërtuar një të ardhme më të mirë për të gjithë brezat në Evropë”, shkruan Zaev në urimin e tij.

Sipas Zaev, dëshira e qytetarëve të Maqedonisë për të jetuar në paqe, prosperitet dhe marrëdhënie të mira me fqinjët dhe gjithë rajoni është forca lëvizëse e vendit për anëtarësim në Bashkimin Evropian, dhe të japë kontributin e tij në ndërtimin e një Evrope të bashkuar e cila jeton në paqe.