Zëvendësi i Zaharievës: Goce Dellçevi është bullgar

Bullgaria nuk do të lëshojë pe përballë Maqedonisë së Veriut në mosmarrëveshjen rreth së vërtetës historike për Goce Dellçevin, tha zv. ministri i diplomacisë bullgare Georg Georgiev.

Marketing

Ai në intervistë për emisionin “Ofansiva” tha se në aspektin e origjinës së revolucionit, qeveria në asnjë mënyrë nuk ndryshon nga asnjë qytetar patriotik i Bullgarisë.

“Po flasim për një person historik, i cili ka prejardhje të padyshimtë dhe si Bullgaria vazhdimisht e thekson, me përkushtim absolutisht të padiskutueshëm të popullit bullgar. Fakti që disa interpretime janë bërë në një kohë të caktuar nuk do të thotë që ne do të tërhiqemi nga interesat dhe qëndrimet tona që shumë herë ka folur ministrja e Jashtme, Zakharieva dhe kryeministri Borisov. Çdo bullgar do ta thotë këtë”, tha zv. ministri i jashtëm i Bullgarisë, Georgi Georgiev.

Lidhur me gabimin e bërë nga kryeministri Borisov, i cili, në vend që si maqedonas, e theksoi presidentin Pendarovski si një politikan “maqedonas verior”, Georgiev tha se kjo ishte një çështje e vogël, e cila nuk duhet të theksohet, duke pasur parasysh angazhimin dhe përpjekjet të cilat Bullgaria i bënë për integrimin sa më të shpejtë në strukturat Euroatlantike të Republikës së Maqedonisë së Veriut.