Ballina Aktuale Dëshira për shoping së shpejti mund të klasifikohet si sëmundje mendore

Dëshira për shoping së shpejti mund të klasifikohet si sëmundje mendore

Varësia ndaj blerjes së rrobave së shpejti mund të njihet si një sëmundje mendore falë hulumtimeve të rëndësishme që kanë treguar se problemi ka shkaqe dhe karakteristika të ndryshme.

Marketing

Ekspertët kanë përshëndetur këtë lajm, i cili vjen pas varësisë së lojërave të internetit që zyrtarisht njihen nga Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe diagnoza e parë e kësaj varësia ka ndodhur në qershor tek një djalë 15 vjeçar.

Vuajtësit shpesh herë e përshkruajnë këtë si nevojë urgjente për të dal në shoping dhe ajo shuhet vetëm pasi të përmbushet ajo.

Hulumtimi sugjeron se 6 për qind e popullatës në botë vuajnë nga një dëshirë e pakontrolluar për të bërë blerë dhe për të harxhuar para. 6 në 10 nga ta janë femra.
Sipas hulumtimi shumica edhe hyjnë në kreditë për të plotësuar egon e tyre.

Exit mobile version