Jo më banane për mëngjes, janë të dëmshme

Thuhet se vakti i mëngjesit është një nga vaktet më të rëndësishme të ditës. Gjithsesi, ekzistojnë disa ushqime, që duhet t’i shmangni gjatë mëngjesit.

Marketing

Një ndër këto produkte që nuk duhet kurrsesi ta konsumoni në mëngjes është bananja. Sipas ekspertëve, bananja nuk është ushqimi i duhur për t’u konsumuar në mëngjes.

Edhe pse shumica e njerëzve që kanë një ditë të ngarkuar, dëshirojnë të gjejnë zgjidhje sa më të shpejtë për t’u ushqyer, bananja nuk është një zgjidhja adekuate.

Bananet përmbajnë më shumë se 25% sheqer, dhe kanë përbërës acidik, që nuk janë të mira për lukth. Ato përmbajnë një sasi të lartë të energjisë dhe proteinave, që ju bëjnë të ndiheni të ngopur, mirëpo në asnjë mënyrë nuk duhet ta zëvendësoni një vakt të mëngjesit me një banane!