Personazhet e famshëm me autizëm

Prej 2008, çdo 2 prill është duke u festuar dita botërore e autizmit, me qellim për të rritur vetëdijesimin rreth kësaj sëmundje.

Marketing

Këtu do të ju tregojmë për të famshmit të cilët kanë qenë autik.

Edhe pse viteve të fundit ka pasur avancime të mëdha në shkencë, origjina e kësaj sëmundje vazhdon të mbetet një mister, dhe se çdo person është ndryshe.

Albert Einstein

Në vitin 2007 një studim ka zbuluar që fizikanti me shumë mundësi ka qenë autist për shkak se karakteristikat e tij në fëmijëri janë të ngjashme me këtë gjendje.

Ajnshtajn është konsideruar si shkencëtari më popullor i shekullit XX. Ai e kishte fituar Çmimin Nobel për fizik dhe është i njohur për teorinë e relativitetit.

Bob Dylan

Vështirësitë e tij për të u socializuar dhe për të komunikuar me të tjerët i ka pasur gjithmonë. Ai është një këngëtar dhe poet i njohur amerikan, dhe në moshën 74 vjeçare i kanë evidentuar se vuan nga autizmi, edhe pse kjo gjë ende nuk është konfirmuar.

Ludwig Van Beethoven

Thuhet që prej që ka qenë i vogël ka qenë evident talenti i tij për muzikën, por gjithashtu janë vën në pah edhe vështersitë e tij për të u socializuar me të tjerët. Ai vdiq në vitin 1827 dhe është një prej kompozitorëve më të rëndësishëm të historisë së muzikës, si dhe ka ndikuar në gjenerata të tëra me punën e tij.

Amadeus Mozart

Është konsideruar si baba i muzikës moderne.Ai kishte veshtërsi të madhe të bisedonte me njerëz të ndryshëm, dhe nuk ishte aspak i shoqërueshëm.