Qëndrimi ulur ju bën të shtoni peshë

Shumica zakonisht përqendrohen në djegien e kalorive përmes palestrës dhe ushtrimeve fizike. Mirëpo, nuk duhet të harrohet se trupi i njeriut mund të djegë kaloritë e tepërta edhe vetë.

Marketing

Sado që duket e pabesueshme, një gjë e tillë është e vërtetë. Secila qelizë, sado e vogël, në trupin tonë luan një rol të caktuar në metabolizmin tonë – procesi i shndërrimit të ushqimit në energji.

Duhet t’u kushtoni më shumë rëndësi shprehive të përditshme që ndikojnë dukshëm në shtimin në peshës, ndër to është të qëndruarit ulur për një kohë të gjatë.

Nëse kaloni shumë kohë në zyre, duhet ta dini se të qëndruarit ulur për një kohë të gjatë mund të ndikojë në metabolizmin tuaj.

Shumë studime e vërtetojnë dhe shumë kompani inkurajojnë stafin e tyre që të bëjnë disa ushtrime të zgjatjes dhe ushtrime të tjera të thjeshta çdo 30 minuta.