Studentët e “Shën Kirilit dhe Metodit” kërkojnë edukim për njohjen e lajmeve të rreme

Sot do të mbahet tubim studentor nën moton “Mos u bë objektiv i medias” duke filluar nga ora 11:000 para Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi”, në kuadër të shënimit të javës evropiane për shkrim-leximin e medias.

Marketing

Në këtë tubim do të flasin edhe studentët. Mesazhet do të jenë: “mos u bë target”, “edhe unë kam identitetin tim”, “mjaftë me dezinformata”, “mjaftë me manipulime”.

Do të lëshohen mesazhe kundër propagandës, shoqërisë agresive të konsumit, tjetërsimit, terrorizimit reklamues, viktimave të video lojërave, lajmeve të rreme, marketingut agresiv, dhe kaosit mediatik në vend.

Ngjarja është në kuadër të projekti “Mos u bë objektiv i medias” në zbatim të Institutit të Maqedonisë për studime evropiane, që është pjesë e projektit “Me mendim kritik deri te qytetarët me shkathtësi mediale – KriTink”, zbatuar nga Fondacioni “Metamorfozis” dhe “Eurothink” – Qendra për strategji evropiane, dhe financuar nga Bashkimi Evropian.