Të humbësh peshë pa dietë është e mundur, ja se si

Mos kërkoni rezultate të pamundura: këtu janë pesë strategji të vogla për të humbur peshë pa vuajtur shumë. Para së gjithash, le të mendojmë për shëndetin. Kjo nuk është një mënyrë për të thënë, sepse ushqimi i shëndetshëm dhe mirëqenia shkojnë dorë për dore.

Marketing

Prandaj nuk është thjesht një çështje për të treguar një trup që të lë pa frymë apo të shpenzosh para për të qenë në formë për rrobat e banjës. Bëhet fjalë për të ngrënë siç duhet, pa ekzagjerim dhe duke e mbajtur urinë në gji, duke shijuar ushqimin dhe duke mbetur në formë pa shumë sakrifica. Është e mundur? Sigurisht, ja se si. Merreni lehtë: dieta nuk është një regjim i deprivimit, as ekskluzivisht një rënie në ushqim, por një mënyrë jetese e shëndetshme për humbjen e peshës.

Një nga gabimet më të zakonshme është të hani shumë shpejt, duke mos e shijuar ushqimin dhe duke mos u ndier të kënaqur. Një zakon i mirë është të hani me qetësi, duke përtypur mirë (mos harroni se tretja fillon nga përtypja!) duke shijuar atë që fusim në gojë. Ushqimi do të asimilohet shumë më mirë dhe do të ndjehemi më të përmbajtur dhe më të lehtë, duke e mbajtur larg dëshirën për shkelje dhe rostiçeri të posaçme.

Ulni stresin – Shumë prej nesh nën stres kanë një tendencë për të ngrënë më shumë. Për të ngushëlluar veten, në vend që të përdorim ëmbëlsira dhe snacks që janë armiq të dietës, ne luajmë me dinakëri dhe përgatitim pjatat e shijshme që janë në gjendje të ushqejnë dëshirën për ushqime pa tejkaluar kaloritë. Duke u kthyer në shtëpi pas një dite pune, s’ka gjë më të lehtë sesa të heqësh dorë nga stresi dhe lodhja me përmbajtjen e frigoriferit: por nëse kemi lënë diçka të gatshme, për shembull një pjatë me perime të gatuara ose të papërpunuara, ne mund të mbajmë barkat e urisë në gji ndërsa shkojmë te soba për të përgatitur darkën. Këshilla e mençur? Ne hamë një sallatë apo fruta pak të përgatitura para ngrënies: ne do të ndjehemi të ngopur tashmë dhe në tryezë ne do të kemi më pak nxitim për të vënë diçka nën dhëmbët tanë dhe nuk do të gëlltisim sasitë e ekzagjeruara të ushqimit.

Rroftë falja – Në dietat, ose në regjimet ushqimore të kontrolluara, është e lehtë të ndihesh në faj. Ndjenja e fajit rrit stresin (një armik i dietës) dhe na bën të pakënaqur. Le t’i lejojmë vetes edhe ndonjë shkelje të vogël: një ëmbëlsirë ndonjëherë nuk është fundi i botës, gjëja e rëndësishme është që të dimë që bëhet me vetëdijen se është një dhuratë e vogël që duam të bëjmë. Shmangim të menduarit e këtyre episodeve si “mëkatet e fytit”, të cilat kanë një konotacion negativ dhe na bëjnë që t’i referohemi ndjenjës së ndaluar; duke festuar për një ushqim si për një dhuratë, na lejon që të kemi vetëdije më të madhe dhe që ta shijojmë me plotësi dhe kënaqësi.

Në tavolinë nuk plakemi – Pyes veten pse pleqtë tanë kishin aq shumë mençuri sa sot ne duket se e kemi humbur. Vakti nuk është vetëm ushqim, por edhe një ritual i vërtetë për ta festuar me shokë, miq, kolegë ose familje.

Tavolina ka një rëndësi të madhe – Ne kujdesemi shumë, madje kur është e mundur shmangim ngrënien para televizorit ose kompjuterit, sepse në këtë mënyrë nuk i japim ushqimit rëndësinë e duhur. Nëse vakti zgjat më shumë se disa minuta, do të jetë një moment shumë i këndshëm për ne. Ndonjëherë forma është më e vlefshme se substanca.

Gota gjysmë e plotë – në vend që të mendojmë për atë që nuk mund të hamë, le të përqendrohemi në atë që mundemi (dhe duhet) të hamë … dhe janë shumë! Këshilla e mençur edhe në këtë rast mund të bëjë dallimin: ne ngopemi vetëm me gjërat që mund të hamë dhe në këtë mënyrë ne nuk do të jemi pre e shkurajimit, duke parë ushqime që nuk mundemi, por duhet t’i hamë, ndërsa mund të zgjedhim midis shumë gjërave që kemi në dispozicion dhe që na bëjnë të ndihemi mirë dhe në formë. Mendimi pozitiv gjithmonë ndihmon!

Marketing