Rreziku që vjen nga Zaporizhia, mund të përsërisë në Fukushima këtë herë në Europë

epa10271117 The Zaporizhzhia nuclear power plant (ZNPP) is seen from Nikopol, Ukraine, 28 October 2022. According to a statement by IAEA director general chief Grossi from 28 October 2022, engineers at the ZNPP have been working to stabilize the facilityÂ?s external power supplies. The plant has received the power needed to cool the reactors "directly and without interruption from the national grid," the nuclear watchdog's chief said. Russian troops on 24 February entered Ukrainian territory, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/HANNIBAL HANSCHKE

“Si rezultat i rënies së ujit nga rezervuari Kakhovka, ekziston rreziku i dështimit të sistemeve të ftohjes së termocentralit bërthamor të Zaporizhia, termocentrali më i madh bërthamor në Evropë. Kjo mund të nënkuptojë një skenar të mundshëm të Fukushimës në në mes të kontinentit të Evropës për shkak të Rusisë”.

Marketing

Kjo ide është mbështetur nga Ministri i Mbrojtjes së Mjedisit dhe Burimeve Natyrore të Ukrainës, Ruslan Strilets, në një përditësim në Facebook. Sipas ministrit, gati 5 milionë ukrainas nuk kanë akses në ujë të pijshëm dhe 70% e popullsisë mund të mbetet pa këtë burim për shkak të bombardimeve ruse.

Marketing