Tendenca për të ikur nga Maqedonia, kurset e gjermanishtes në kulmin e tyre

Në Shkup dhe në qytete tjera të Maqedonisë janë hapur numër i madh qendrave për mësimin e gjuhëve të huaja

Marketing

Vendin e parë në hierarki e mban mësimi i gjuhës gjermane, trendi i së cilës mbështetet nga kërkesat për shkollim apo punësim në Gjermani…

Numri i kurseve të gjermanishtes në Qendrën Goethe në Shkup, është rritur me të madhe. Kjo qendër frekuntohet më shumë nga të rinjtë që duan të studiojnë jashtë dhe gratë, bashkëshortët e të cilëve janë ka gjetur kontrata pune në Gjermani.

Për studentët kërkohet TestDaF dhe DSH ndërsa për bashkim familjar niveli A1.

Të gjitha certifikatat e lëshuara nga Instituti Goethe janë të pranuara në të gjitha universitetet gjermane.

Këto teste bëhen vetëm sa për t’u njohur me gjërat elementare të gjuhës gjermane, pasi që rreth përgatitjes së gjuhës për studime të rregullta, ju jepet kohë deri në dy vite për të arritur shkallën e duhur, thonë nga Goethe Institut. (INA)

Marketing